top of page

Tongeren, een culinaire hotspot

 

 

Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.30.
Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.57.
Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.17.

2000 jaar geleden was Tongeren de thuis van heel wat volksstammen met onder andere de Eburonen. De Germaanse en Keltische invloeden in onze keuken zijn nooit verdwenen. Een Keltisch feestmaal zorgde voor een avond vol plezier en verbondenheid tussen Tongenaar en bezoeker. Een gevoel dat nu nog voelbaar is. De Tongerse gerechten weerspiegelen ons adembenemend landschap, onze vruchtbare gronden en ons klimaat.

In de eerste stad van België zijn er maar liefst 3 restaurants met een Michelinster. In het centrum van de stad zijn dat De Mijlpaal en de Magis en net buiten de omwalling is het Alter die de ster verdiend te pakken kreeg. 

Maar daarnaast zijn er nog vele verrukkelijke adresjes voor elke maag en natuurlijk voor dorstige kelen, aan u om te ontdekken!

Dat Tongeren een echte bierstad is, hebben onze voorouders geweten want ze dronken maar liefst 300 liter per jaar. Ons streekproduct, de waterkers, kan niet ontbreken als smaak. Het bier La Cresse is een volmondig, blond degustatiebier van hoge gisting met hergisting op fles.

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude Romeinse heirbaan, ligt het grootste wijnkasteel van België. De rode, witte en mousserende wijnen van het wijnkasteel van Genoels-Elderen staan op de kaart bij heel wat Tongerse chefs.

De rondleiding op het domein is een echte aanrader. Ervaren gidsen nemen je mee in het wijnverhaal. Afsluiten doe je uiteraard met een wijndegustatie, ideaal toch?

Bekijk de Foodies Tongeren gids online.

bottom of page